2021-03-24 13:54:46• hírek • Szatmár.ro

Fontos üzenet az oltási várólistán szereplők számára

A romániai oltási kampány jelenleg a harmadik, tehát a teljes lakosságot is megcélzó szakaszban jár, azaz most már bárki jelezheti azon szándékát, hogy szeretné megkapni a koronavírus elleni oltást. Az előjegyzéshez szükséges online platformot ide kattintva lehet elérni, de természetesen él a 021.414.44.25-ös telefonszám is.

Fontos tudni azonban, hogy minden személy egyszerre csak egy oltóközpont várólistájára iratkozhat fel, az ott felszabaduló helyekről pedig telefonos üzenetben és/vagy e-mailben értesítik. Az oltakozónak a jelzéstől számítva 24 órája van arra, hogy a szabad időpontok közül foglaljon egyet magának. Amennyiben ezt nem teszi meg, újabb két értesítést küldenek ki számára.


A hatóság ezzel kapcsolatban arra kéri az állampolgárokat, hogy kövessék figyelemmel a telefonjukra vagy drótpostafiókjukba befutó üzeneteket, és ha megkapják az értesítést, ne szalasszák el az előjegyzés adta lehetőséget sem. Amennyiben e lehetőséggel az érintett mégsem él, továbbra is várólistán marad, de elveszti az eredetileg elfoglalt helyét. Ezen felül az ilyen mulasztások miatt a rendszer működését indokolatlan leterheltség nehezíti, mely végső soron az oltóközpont kapacitásának csökkenéséhez vezethet, és akár értékes dózisok is kárba veszhetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: